Putyin támogatja Kamala Harrist

Putyin elmondta, hogy csodálja a demokrata párti jelölt „ragályos nevetését”, és hogy tiszteletben tartja Joe Biden jelenlegi elnök döntését, hogy őt támogatja utódjának – tájékoztat az Oroszhirek.

A fórum egyik plenáris ülésén Putyint arról kérdezték, hogy van-e kedvenc jelöltje a választáson most, hogy Joe Biden, akit korábban támogatott, visszalépett. Azt is megkérdezték tőle, hogy novemberben felhívná-e az esetleges győztest, hogy gratuláljon neki.

Putyin válaszában elmondta, hogy régen volt már közvetlen kapcsolata európai vagy amerikai vezetőkkel, és megjegyezte, hogy nem Oroszország feladata, hogy „favoritot” válasszon az amerikai elnökválasztáson, ez az amerikai választók feladata.

Mindazonáltal emlékeztetett arra, hogy korábban támogatásáról biztosította Joe Biden amerikai elnököt, aki azóta „kivonult” a versenyből. Az orosz elnök azonban megjegyezte, hogy Biden azt mondta támogatóinak, hogy támogassák Kamala Harrist a versenyben, így Moszkva is így fog tenni, és a jelenlegi alelnöknek fog szurkolni novemberben – mondta Putyin.

Putyin hozzátette, hogy Harris „olyan ragályosan nevet”, amely arra utal, hogy „minden jól megy neki”.

Azt is felvetette, hogy Harris pozitív kedélyállapota azt jelentheti, hogy tartózkodni fog attól, hogy annyi szankciót vezessen be Oroszországgal szemben, mint Donald Trump volt amerikai elnök, aki Putyin szerint több korlátozást vezetett be Moszkvával szemben, mint bármely más elnök az amerikai történelemben.

„Végül is a választás az amerikai népen múlik, és mi tisztelettel fogjuk kezelni az esetleges döntésüket” – mondta.

Elolvasom a cikket