A mindennapi hajmosás veszélyei

„Ma nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a mindennapi hajmosás káros” – jegyezte meg Lina: „A hajmosás közötti hosszú szünetek sem kívánatosak – ez dermatitisz, pustuláris kiütések és egyéb kedvezőtlen megnyilvánulások megjelenéséhez vezethet. ”

A szakember szerint a sampon, balzsam és ápolószerek helyes megválasztása nagyban befolyásolja a haj egészségét és megjelenését. Ha nem megfelelő higiéniai termékeket használ, a napi hajmosás a fehérjék és lipidek kimosódását okozhatja, és károsíthatja a bőr hámrétegét. A Malassezia nemzetséghez tartozó gombák aktiválódhatnak, a bőr mikrobiómája felborul, ami korpásodást okoz.

Az optimális termék és a samponozás gyakoriságának kiválasztásához meg kell határoznia a haj típusát. A szárazakat nem ajánlott hetente kétszer többször kimosni, hogy elkerüljük a kiszáradást. A zsírosodásra hajlamos hajat hetente legalább háromszor, vagy még gyakrabban kell mosni. Mosáshoz jobb olyan sampont használni, amely szárító és adszorbeáló hatású összetevőket tartalmaz. Ez segít szabályozni a faggyúkiválasztást, és megakadályozza a haj gyors szennyeződését.

Elolvasom a cikket