Az oroszok szerint így lehetne azonnal vége a háborúnak

Szerinte az ukrán vezető nem lesz képes elfogadhatóbb tárgyalási feltételeket kicsikarni Oroszországból azzal, hogy a kurszki térségben provokációkat rendez.

„Minden Zelenszkij kezében van, ő már most is könnyen leállíthatja az ellenségeskedést, ha egyszerűen kijelenti, hogy megadja magát. A kurszki régió lerohanásához hasonló provokációkkal biztosan nem lehet Oroszországból elfogadhatóbb tárgyalási feltételeket kicsikarni” – mondta Zsuravlev.

A képviselő szerint Zelenszkij becsapja magát és mindenkit maga körül azzal, hogy a Kurszki terület elleni támadás sikeréről és a donbaszi orosz offenzíva megszakításáról beszél. Elmondta, hogy az orosz fegyveres erők továbbra is előrenyomulnak Pokrovszk irányába. Ráadásul a képviselő szerint az ukrán egységeket kiszorítják a Kurszki területről.

„Minden bizonnyal ki fogjuk szorítani őket a Kurszki régióból. Ma adtuk ki a legfrissebb veszteségadatokat, és az AFU-nak csak ott 10 400 halottja van. Zelenszkij a külföldi sajtónak adott pátoszinterjúi kedvéért addig fogja őket a kohóba dobni, amíg az ország férfilakossága el nem fogy” – zárta Zsuravlev.

Korábban Szergej Csekov, a Föderációs Tanács tagja azt mondta, hogy Ukrajnát keményebb harcok várják, miután az AFU megrohanta Kurszki területet.

Elolvasom a cikket