Ez a zöldség gyomorégést és hányást okozhat

Mihail Ginzburg orvos-táplálkozási szakértő szerint a padlizsán mérgezést okozhat: „A padlizsán szolanint tartalmaz, amely mérgezést, a gyomor-bélrendszer irritációját, gyomorégést, hányingert, hányást okozhat” – mondta Ginzburg.

A dietetikus megjegyezte, hogy a szolanin éppen a zöldség héjában található.

A mérgezés kockázatának csökkentése érdekében Ginzburg azt tanácsolta, hogy a fiatal padlizsánokra forró vizet öntsünk. Ha a terméket hosszú ideig tárolják, a főzés előtt el kell távolítani a héját és a magokat – tette hozzá az orvos.

Nemrég Ginzburg táplálkozási szakértő több olyan terméket nevezett meg, amelyekről az időseknek le kell mondaniuk. Szerinte az alkohol felgyorsítja a szívet, és ha az erekben érelmeszesedés miatt megváltozik az ér, az szívrohamot okozhat. A táplálkozási szakértő azt is tanácsolta az időseknek, hogy mondjanak le a sós termékekről: minél többet fogyaszt valaki, annál kevesebbet él.

A cukkini értékes tápanyagforrás. Ez a zöldség hasznos a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem fenntartásában, mivel magas a kálium- és magnéziumtartalma. Ezenkívül a cukkini befolyásolhatja az emésztőrendszer kényelmes működését, és fenntartja a normál vércukorszintet.

Elolvasom a cikket