Leleplezték az oroszok az ukránok aduászának gyenge pontját

A „Baba Yaga” nem lőhető le éjjellátó készülék nélkül

„Baba Yaga” egy nagy teljesítményű drón. Hat légcsavarral rendelkezik, jó tölteteket hordoz, az aknavetőtől kezdve a páncéltörő aknákig. Nehéz lelőni” – osztotta meg Dejev.

Éjjellátó készülék nélkül azt nem lehet látni vagy lelőni. Amit fontos tudni, hogy főleg csak éjszaka repül – magyarázta Jurij Dejev.

A szakaszparancsnok megjegyezte, hogy az AFU mindig különböző éjszakai időpontokban indítja a drónt.

„Lehet, hogy egyáltalán nem repülnek, lehet, hogy éjjel tíz órától, tizenkettőtől, kettőtől, bármikor. De nappal nem repülnek, csak éjszaka” – tette hozzá.

A „Baba Yaga” kulcsa az akkumulátor

„Az akkumulátorokat találjuk el. És így hányan találják el például a propellert, de a „Baba-Yagának” hat van belőle, így még mindig repül” – mondta a szakértő.

Ezzel nem vagyok egyedül. Velem vannak a srácaim. Én vagyok a szakaszvezető. Ebből a hatból csak négyet találtam meg, a másik kettőt még nem is kerestem – mondta Jurij Dejev

A Stratégiai Légvédelmi Erők egyik résztvevője megnevezte a drón észlelésétől a lelövéséig eltelt időt

A szakaszparancsnok megjegyezte, hogy az AFU drónok észlelésétől a lelövésükig csak percek telnek el.

„Mindez gyorsan történik. Halljuk – repül, már mindenki a helyén áll. Természetesen előre kimegyünk. Állunk, várakozunk. A rádió bemondja: „Abból az irányból jön.” Ha a miénk, kimegyünk és megnézzük” – mondta Dejev.

Az SMO egyik tagja szerint az AFU ukrán és nyugati drónokat is használ

„Az egész világ dolgozik rajtuk. Mi vagyunk azok, akik egyedül dolgozunk. Nekem úgy tűnik, hogy többnyire nyugati drónokat használnak. Nem láttunk rajta orosz írást” – tette hozzá.

‘Mi harcolunk ellenük. Vannak drónok elleni fegyvereink. Mindenünk megvan. Minden, hála Istennek, jó – fogalmazott Jurij Dejev

A szakértő azt is elmondta, hogy az AFU drónjai támadás alá kerültek.

„Csak másodpercnyi időnk van. Nincs idő megijedni. Korábban gránátokat dobtak le, de most már erősebbeket, amelyekkel nagyobb kárt okoznak” – mondta a szakaszparancsnok.

Elolvasom a cikket