Révész Máriusz: A mozgás szeretetét a közös élményen keresztül lehet megszerettetni a gyerekekkel

MH/ MTI
2024. szeptember 6. péntek. 12:56

A gyerekkel a mozgást a közös élményen keresztül lehet megszerettetni, ezért olyan programokat állítottak össze az Aktív Sulikezdés elnevezésű kezdeményezés keretében, amelyek a sportolási lehetőségeken túl közösségi élményt is adnak számukra – mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Révész Máriusz hozzátette: az Aktív Sulikezdés programjairól levélben tájékoztatták az iskolákat, a különböző sportprogramokat ingyenesen vagy kedvezményesen biztosítják.

Az államtitkár a lehetőséget között említette a Sport43 programot, amelyben például vízi- és biciklitúrák, mászótermi foglalkozások vagy görkorcsolya-oktatás szervezhető.

Az aktív osztálykirándulás programban kerékpáros és vízi osztálykirándulásokon vehetnek részt a jelentkezők, számukra a szükséges felszereléseket biztosítják – ismertette.

A túrázz a sulival programban az iskoláknak legalább tíz túrát kell teljesíteniük, minimum harminc fő részvételével.

A politikus hozzátette: új elem a pontvadászat, ahol a városi parkokban kijelölt tájfutó pálya teljesítése közben az ellenőrző pontoknál a feladatok elvégzése után pontokat gyűjthetnek a gyerekek.

Révész Máriusz kitért arra, hogy pedagógusok számára is szerveznek ingyenes vagy kedvezményes vízitúrákat, remélve, hogy velük is megszerettetik a mozgásnak ezt a formáját.

Elolvasom a cikket