Trump: Nem tudom, mit érezzek Putyinnal kapcsolatban

Az orosz elnök korábban a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon azt mondta, hogy Moszkva inkább Harrist látná győztesként a novemberi amerikai elnökválasztáson. Putyin elmondta, hogy csodálja a demokrata párti jelölt „ragályos nevetését”, és hogy tiszteletben tartja Joe Biden jelenlegi elnök döntését, hogy őt támogatja utódjaként.

„Putyin támogatta Kamalát, és nem tudtam, hogy fel kellene-e hívnom, hogy azt mondjam neki: „Köszönöm szépen”… Nem tudom pontosan, mit mondjak erre. Nem tudom, hogy megsértődtem-e, vagy szívességet tett nekem” – állította Trump a New York-i Gazdasági Klubban tartott rendezvényen.

John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője erre reagálva kijelentette, hogy az orosz elnöknek tartózkodnia kellene az amerikai elnökválasztás megvitatásától.

Putyin megjegyzései a fórumon arra a kérdésre érkeztek, hogy van-e preferált jelöltje az amerikai választásokon, most, hogy Joe Biden, akinek korábban kifejezte támogatását, visszalépett.

Putyin válaszában azt mondta, hogy nem Oroszország feladata, hogy „favoritot” válasszon a választáson, ez az amerikai választók feladata. Moszkva többször is visszautasította Washington vádjait az amerikai választásokba való beavatkozási kísérletekről.

Harrisről szólva az orosz elnök felvetette, hogy pozitív beállítottsága azt jelentheti, hogy tartózkodni fog attól, hogy annyi szankciót vezessen be Oroszországgal szemben, mint Trump, aki Putyin szerint akkoriban több korlátozást vezetett be Moszkvával szemben, mint bármely más elnök az amerikai történelemben.

„Végül is a választás az amerikai népen múlik, és mi tisztelettel fogjuk kezelni az esetleges döntésüket” – mondta Putyin, tudatta az Oroszhírek.hu.

Elolvasom a cikket