Zelenszkij: A kurszki régió megtámadásának ötlete nem volt ideális

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, hogy a Kurszki terület megtámadásának ötlete nem volt ideális. Elmondása szerint az orosz régió megtámadásáról szóló döntés kényszerű lépés volt – írja az NBC, számol be a News.ru.

Azt is elmondta, hogy a kurszki régió megtámadásáról szóló döntés nagyon gyorsan született, mivel az AFU akut lőszerhiánnyal küzd. Becslése szerint a fronton a lövedékek aránya elérte a 12:1 arányt az orosz hadsereg javára.

Ráadásul mint az ukrán vezető megjegyezte, nem tájékoztatta tervéről Washingtont és más szövetségeseit. Az ukrán elnök szerint a lehető legkisebbre csökkentette azoknak a számát, akik tudtak az elképzeléséről.

Korábban Zelenszkij azt mondta, hogy a kurszki hadművelet jelenleg „a tervek szerint halad”. Elmondása szerint az AFU oroszországi térségbe való bevonulása befolyásolhatja a Pokrovszk és Toretszk irányában felmerülő nehézségek megoldását. Ugyanakkor a fő cél a donbászi helyzet enyhítése volt, de ott két napja nem történt előrelépés – ismerte el.

Elolvasom a cikket