Lakossági fórumot tartott Aleksandar Vučić

Lakossági fórumot tartott ma Aleksandar Vučić szerb elnök Ljuboviján, amelyen a lítiumbányászatról és egyéb témákról tájékoztatják a Drina menti polgárokat. Az érintettek nagy számban jelentek meg a helyszínen – írja a Vajdaság.ma. Az eseményen részt vett Jakob Stausholm, a Rio Tinto vállalat igazgatója, Dubravka Đedović Handanović bányászati és energetikai, Zlatibor Lončar egészségügy-, Siniša Mali pénzügy- és Irena Vujović környezetvédelmi miniszter is.

A találkozón Vučić elmondta, a Drina menti látogatása során látta, hogy az átlagemberek őszintén aggódnak a lítiumbánya esetleges megnyitása miatt. Aláhúzta, vannak indokolt, de indokolatlan fenntartások is. Megjegyezte, az emberek féltik folyóikat, a Jadart és a Drinát, s aggódnak a hulladéktárolás miatt is.

Az eseményen Jakob Stausholm, a Rio Tinto igazgatója leszögezte, a vállalat számára a biztonság az első helyen áll. Emlékeztetett, a létesítmény építésében részt vevő ezernyi dolgozó Loznicán fog élni, helyi élelemiszereket, helyi vizet fog fogyasztani és a helyi levegőt fogja szívni.

Elolvasom a cikket