Már itthon is kapható a világ legerősebb söre

A világ legerősebb söre címmel rendelkező skót Beithir Fire alkoholtartalma 75 százalék, amely csaknem hetven százalékponttal magasabb, mint az átlagos sörök alkoholtartalma.

Ezzel az értékkel a Beithir Fire nemcsak a sörök, de a párlatok között is kiemelkedő, hiszen például a magyarok kedvenc röviditala, a pálinka legalább 37,5 százalékfokos, legfeljebb 55 százalékfokos lehet, már ami a kereskedelmi forgalomba hozott termékeket illeti. A skót sör ezt is magasan meghaladja.

Milyen íze van a világ legerősebb sörének?

A Beithir Fire borostyánszínű és tőzeges füstösség jellemzi az illatát. A leírás szerint olyan erős, hogy úgy érezhetjük, mintha folyékony lángot innánk, amely azonnal felperzseli a szánkat, nem véletlen, hogy a név és a csomagolás is a láng, a lángnyelvek és a sárkányszimbólum köré épül. Az ízjegyek közül kiemelkedik még a szárított gyümölcs és a masszív malátaalap. A hozzáértők érlelt vagy füstölt húsok, BBQ-s vagy füstös grillételek mellé ajánlják.

Minek köszönheti extrém magas alkoholtartalmát a Beithir Fire?

A 75 százalékos alkoholtartalom a két hónapig tartó, különleges sörfőzési eljárásnak köszönhető, amelyben ezt vegyítik egy modern lepárlási technikával. Az ital a készítésekor világos árpasörként indul, amelybe a legtisztább skót szeszt keverik. A vegetáriánusok és vegánok számára is fogyasztható ital tisztaságát az erjesztést követően háromszoros szűréssel biztosítják. Csúcstartó ez a sör abban is, hogy egyedüliként tud garantálni százéves szavatossági időt.

A Beithir Fire hazánkban egyelőre a Drink Station webshopjában és két budapesti boltjában kapható.

Elolvasom a cikket