A szakértő megjegyezte, hogy az idősebb emberek gyakran szembesülnek a fokozott véralvadással.
„A paradicsomlé hasznos, mert folyékonyabbá teszi a vért” – mutatott rá a szakember.
Az ital likopint is tartalmaz: ez antioxidáns hatású, és csökkenti a gyulladást a szervezetben.
„A paradicsomlé többek között C-vitamint tartalmaz, amely szükséges az immunrendszer és az idősek érrendszerének erősítéséhez. Van benne kálium is, amely vízhajtó hatású, csökkenti a vérnyomást, és erősíti a szív- és érrendszert” – mondta Solomatina.
A jótékony hatás eléréséhez elegendő napi egy pohár elfogyasztása. Ugyanakkor a táplálkozási szakértő azt tanácsolta, hogy részesítsük előnyben a sótartalom nélküli italt – a nátrium növelheti a vérnyomást, amely nem kívánatos az idősek számára.
„A paradicsomlében szerves savak vannak, ezért nem megengedett a gyomor-bélrendszeri problémák, gyomorfekély akut stádiumban, gyomorhurut esetén. Köszvény és hólyagkő esetén is jobb, ha elutasítjuk” – jegyezte meg a szakértő.