Öt év alatt mintegy 22 milliárd forint értékben támogatta a kistelepüléseket kommunális eszközök beszerzésében a Magyar Falu Program

MH/MTI
2024. szeptember 7. szombat. 12:35
Frissítve: 2024. szeptember 7. 12:51

A program indulásakor a legtöbben traktorok beszerzésére pályáztak, a következő években pedig különböző kézi eszközökkel, egyebek mellett damilos fűkaszával vagy adapterekkel egészítették ki a traktorokat – ismertette.

A kormánybiztos kiemelte, hogy a kommunális eszközök beszerzése folyamatosan a legnépszerűbb pályázati felhívás, évről évre legalább háromszoros rá a túljelentkezés.

Rábapordány 15 millió forint támogatást kapott traktor és különböző adapterek, illetve kisebb kézi eszközök beszerzésére, amelyek segítségével rendben tudják tartani a falut – mondta.

Gyopáros Alpár kifejtette: a falvaknak nagy előnyük, ha élő közöségek lakják, akik azon túl, hogy közösséget építenek, szépítik is a települést. A Magyar Falu Program ezeket a megmozdulásokat is tudja támogatni, egyebek mellett a Falusi Civil Alapon keresztül.

Rábapordányban szombaton közösségi összefogással teszik rendbe az Uniós parkot, ahová virágokat ültetnek, lefestik a zászlótartó rudakat, napelemes világítást telepítenek, padokat és hulladéktárolót helyeznek ki, valamint árkokat tisztítanak.

Minderre a Zöld Oázis pályázatban nyert a település egymillió forintot, amelyet az önkormányzat 300 ezer forint önrésszel egészített ki – mondta Visy László polgármester.

Elolvasom a cikket