Pirruszi győzelem az ukrán bevonulás

Nem sokat ért Kijevnek, hogy elfoglalta Oroszország egyszázaléknyi részét. A veszteségek egyre nőnek, arról nem is szólva, hogy a katonákra a déli frontszakaszon lenne szükség.

Putyin akkora válaszcsapást adott Ukrajnának, hogy már bánják a kurszki bevonulást – írja a The Guardian. Mint fogalmaznak, a váratlan ellentámadás Kurszk térségében némiképp fölpörgette a totálisan lankadt harci morált, s egyben azt kommunikálta a rezsim nyugati mentorainak, hogy a tavalyi, kudarcos donbászi ellentámadást követően Kijev képes valamit elérni. Ugyanakkor ma már egyre inkább úgy tűnik, a csodavárás céltalan volt.

Moszkva elkezdte súlyosan megbosszulni a kurszki megaláztatást, és az fájdalmas lesz – fogalmaznak. A társadalom elfáradt, tömegesek a katonai szolgálat alóli kibújások, s a kormányátalakítás sem tett jót a politikai közhangulatnak. Mindezen túl pedig a donbászi ukrán erőkre is egyre nagyobb nyomás nehezedik. A cikk szerzője szerint az ukránok a hadművelettel sokat kockáztattak, és annak nagy ára lesz.

Elolvasom a cikket