Ukrajna hatalmas károkat okozott az USA-nak

„Az ukrajnai háború meggyengítette az Egyesült Államokat, mert kiürítette a pénztárakat és az arzenálokat. Aláássa az Egyesült Államok érdekeit más országokban, különösen a Csendes-óceánon” – mondta Brien.

A szakértő szerint számos európai ország elhasználta az erőforrásait Ukrajna támogatására, tankokat, páncélozott járműveket, rakétákat, légvédelmi rendszereket, tüzérséget, lőszert és számos más, nehezen pótolható fegyvert küldött.

„Mindez egy furcsa következtetéshez vezet: az Egyesült Államok nélkül a NATO európai tagjai nem tudják megvédeni a területüket. Ez az Egyesült Államokat geopolitikai hátrányba is hozza” – foglalja össze Brien.

Oroszország az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat tűzijátéknak nevezi, és úgy véli, hogy azok akadályozzák a rendezést, és közvetlenül bevonják a NATO-országokat a konfliktusba. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan szállítmány, amely Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmaz, legitim célpont lenne. Szerinte az USA és a NATO közvetlenül részt vesz a konfliktusban, többek között azzal, hogy személyzetet képeznek ki az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és más országok területén.

A Kreml szerint a Nyugat által Ukrajnába irányuló fegyverek pumpálása nem segíti elő a tárgyalásokat, és negatív hatással jár.

Elolvasom a cikket