US Open: Sinner szoros meccs után jutott elsőként a fináléba

A rendkívül kiélezett teniszcsatán ugyan a brit szerezte meg először a vezetést és a játszma folyamán ezt még többször megismételte, de a világelső nem engedte ellépni és 4:3-nál már ő volt előnyben. 5:5-nél Sinner egy maratoni párharccal szerezte meg a hatodik pontját, ezután meg is nyerte az első játszmát.

A folytatás még ennél szorosabban alakult. Ismét Draper vezetett, sőt ezúttal neki sikerült 6:5-re ellépni, de ez sem volt elég. Sinner egyenlítése után rövidítés következett, amit 7–3-ra igen magabiztosan húzott be az olasz, így kényelmes előnyből várhatta a harmadik szettet.

Ekkor egy darabig fej-fej mellett haladtak a felek, de – miután Sinnernek a második játszmában megsérült a csuklója – a meglepetést szimatolók abban bíztak, hogy Draper a korábbi remek játékára építve legalább egy extra szettet kifacsar az olaszból. Erre azonban nem került sor, 3:2-es vezetésnél a világelső hátrányból felállva elvette a sokáig kiválóan szerváló brit adogatását, majd semmire hozta a sajátját. Ezzel egy játékra került a győzelemtől, s noha Drapernek volt labdája a szépítéshez, Sinner kiegyenlített, majd első meccslabdáját kihasználva jutott a torna fináléjába, a férfiak közül első olaszként.

US OPEN, NEW YORK (75 millió dollár, kemény pálya) – FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Sinner (olasz, 1.)–Draper (brit, 25.) 7:5, 7:6 (7–3), 6:2

A másik elődöntőben két amarikai, Fritz és Tiafoe feszült egymásnak.

Elolvasom a cikket