Ezért érdemes naponta megenni egy almát

De vajon elgondolkodott már azon, hogy miért pont az alma? Miért nem például egy banán vagy egy marék bogyós gyümölcs ment meg minket attól, hogy orvoshoz kelljen mennünk?

A táplálkozási szakemberek szerint van néhány konkrét előnye, ami megkülönbözteti az almát a többi gyümölcstől – írja a Parade.

1.Az alma jót tesz a szívnek
Emily Hammon táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy napi egy alma támogatja a szív- és érrendszeri egészséget. Kifejtette, hogy az alma rostban gazdag, a rostban gazdag étrend pedig jót tesz a szívnek. „Az almában sok az oldható rost, ami csökkentheti a koleszterinszintet, segít szabályozni az emésztőrendszert és csökkenti a vérnyomást” – sorolta a szakember.
Hammon kifejtette, hogy egy másik ok, amiért az alma olyan szívbarát étel, az az, hogy gazdag flavonoidokban, egyfajta antioxidánsban, amely csökkenti a gyulladást. Emellett Hammon rámutatott, hogy az alma káliumot tartalmaz, ami segít csökkenteni a vérnyomást.
2.Javítja az emésztést
Az almában található rostok támogatják az emésztés egészségét. „Ha növeljük a napi rostbevitelt, amit az almából kapunk, az segít szabályozni az emésztést, vagyis javítja a székletet” – mondta Jackie Nugent táplálkozási szakértő.
Debbie Bessen táplálkozási szakértő pedig hozzátette, hogy az almában lévő oldható rostok miatt az alma kiadós nassolnivaló is. Más szóval jobban laktatnak, mint az olyan ultrafeldolgozott élelmiszerek, mint a chips vagy az édesség.
3.Napi egy alma elfogyasztása erősíti az immunrendszert
Bessen szerint az almában található antioxidánsok segítenek erősíteni az immunrendszert. Ez azt jelenti, hogy ha minden nap eszik egy almát, kisebb valószínűséggel lesz beteg, vagy gyorsabban felépül. Szerinte az almában van egy bizonyos típusú antioxidáns, a kvercetin, amely különösen hatékony, és segít csökkenteni a gyulladást, a vérnyomást és az allergiás tüneteket.
4.Az alma rendszeres fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás kockázatát
A táplálkozási szakemberek megjegyezték, hogy az alma alacsony glikémiás indexű élelmiszer, így különösen előnyös a 2-es típusú cukorbetegségben vagy prediabéteszben szenvedők számára. Nem emelik meg a vércukorszintet. Ez segít stabilan tartani a hangulatot és az energiaszintet.
Ha az egyik célja az egészséges fogyás, az alma nassolása segíthet. Ez az egyik olyan élelmiszer, amelyet egyszerre fogyaszthat és közben fogyaszthat. „A napi almafogyasztásnak azonnali előnyei lehetnek, például elősegítheti a fogyást. Az alma magas rosttartalma elősegíti a jóllakottságot, ami alacsonyabb kalóriabevitelhez és a testsúlykontroll fenntartásához vezethet” – magyarázta Hammon.
5.Az alma jót tesz az agynak
Hammon megjegyezte, hogy az alma rendszeres fogyasztásának egyik meglepő előnye, amiről sokan nem tudnak, hogy támogatja az agy egészségét. Ez részben a kvercetinnek köszönhető. A kvercetin arról ismert, hogy védi az agysejteket és csökkenti az öregedéssel járó kognitív hanyatlás kockázatát.

Elolvasom a cikket