Félmaratoni ob: Szemerei Levente és Szabó Nóra a magyar bajnok

MH/MTI
2024. szeptember 8. vasárnap. 17:19

A férfiaknál Szemerei Levente, a nőknél pedig Szabó Nóra győzött, egyformán jó eredménnyel a félmaratoni országos bajnokságon, melyet a 39. Wizz Air Budapest Félmaraton futófesztivál keretében rendeztek meg.

A szervezők tájékoztatása szerint 13 500 nevezője volt az eseménynek, melyen a fő számot, a félmaratont hétezeren teljesítették, mások mellett Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó, Gelencsér Tímea műsorvezető és Széphalmi Juliska táncművész.

A 21,098 km-es távon minden harmadik futó külföldről érkezett. A profik versenyében Szemerei kiváló futással diadalmaskodott, 1:03:24 órás egyéni csúccsal lett első, a második Lomb Dávidot több mint két perccel maga mögé utasítva.

A nőknél a tavalyi budapesti világbajnokságon maratonon 24. Szabó 1:12:08 órával győzött. Mögötte Kovács-Garami Katalin hat és félperces lemaradással érkezett célba a második pozícióban.

A szervezők közölték azt is, hogy 95 országból több mint 3200 külföldi nevezett a különböző távjokra. Legtöbben, 315-en Nagy-Britanniából érkeztek.

Elolvasom a cikket