Hatalmas örökségre számíthat Harry herceg

Tavaly megjelent, Spare című memoárkötetében Harry herceg kifejtette, hogy mennyire szerette a dédnagyanyját. Mint írta, utólag már nagyon sajnálja, hogy nem tett fel több kérdést az anyakirálynénak, hiszen különleges élete volt: átélte mindkét világháborút, és egy olyan világban kellett helyt állnia, amely a herceg számára csupán a történelemkönyvekből volt ismerős – olvasható az Elle oldalán.

Könyvében még arról is hosszan mesél, hogy eltökélt szándéka volt megnevettetni dédnagyanyját, és hatalmas büszkeséggel töltötte el, amikor ezt tinédzserként sikerült elérnie.

Már egészen korán különleges kapcsolat alakult ki köztük, amit az is alátámaszt, hogy az anyakirályné még Harry herceg 10 éves korában, 1994-ben létrehozott egy vagyonkezelői alapot, és ennek kedvezményezettjei között ott vannak dédunokái, Harry herceg és Vilmos herceg is.

A hírek szerint akkoriban az anyakirályné nagyjából kilencmilliárd forintnak megfelelő angol fontot különített el, hogy adómentes jövedelemhez juttassa unokáit. A pénz kifizetését az anyakirályné két részletben képzelte el: a 21. életévük betöltésekor is kaptak belőle, majd a 40. születésnapjuk alkalmából is.

A bennfentesek úgy vélik, Harry herceg minden bizonnyal most fogja megkapni ezt az örökségét. A vagyonkezelői alap később az anyakirályné többi unokájának is kifizeti a részüket, hiszen a kedvezményezettek között ott van például András herceg két lánya, Eugénia hercegnő és Beatrix hercegnő is.

Elolvasom a cikket