Kiderült, hogyan töltötte utolsó napjait II. Erzsébet

Néhány nappal a halála előtt Erzsébet királynő állítólag teljes nyugodt volt, és „nem bánt meg” semmit – állítja az egyik utolsó látogatója. Dr. Ian Greenshields tiszteletes 2022 nyarán a Balmoral-kastélyban volt II. Erzsébet királynő vendége. Ő volt az egyik utolsó ember, aki látta és beszélt a néhai királynővel, mielőtt szeptember 8-án békésen elhunyt. Dr. Greenshields megosztotta, hogy a néhai királynő az utolsó napjaiban sokat beszélt a hitéről, apjáról, VI. György királyról és Skócia iránti szeretetéről, és úgy tűnt, szellemileg teljesen ép maradt – olvasható a Life.hu oldalán.

Dr. Ian Greenshields azt is megosztotta, hogy a királynő figyelemre méltó emlékezőképességgel rendelkezett. „Beszélgetésünk egy pontján odament az ablakhoz, és azt mondta: »Ki ne akarna itt lenni?« Nagyon békés, magányos helyen volt. Békében volt” – mondta a tiszteletes. Azt is elárulta, hogy a beszélgetések, amelyeket a néhai királynővel folytatott néhány nappal a halála előtt, elgondolkodtatták, vajon számított-e arra, hogy az a nyár lesz számára az utolsó. „Amikor meghalt, az édesanyámra gondoltam, és arra, hogy ő is beszélt a hitéről közvetlenül a halála előtt, és hogy normális esetben soha nem tenne ilyet.” „Szóval azon tűnődöm, hogy az emberek, akár tudat alatt is, készülnek-e a végére. Az is nagyon gyakori, hogy amikor az emberek haldokolnak, elgondolkodnak a szüleikről, ahogy a királynő is tette.”

Harry nem tudott elbúcsúzni a királynőtől

Harry hercegnek és feleségének, Meghan Markle-nek egy jótékonysági rendezvényen kellett volna felszólalnia a királynő halála előtti napokban, azonban II. Erzsébet hirtelen romló egészségi állapota miatt Harry azonnal útnak indult a Balmoral-kastélyba. Meghan nem tartott vele, sőt, úgy tudni, Harry is elkésett, és már nem tudott találkozni nagymamájával. II. Erzsébet unokájáról egy lesifotó is készült, amin azt látni, hogy Harry a sofőr mögött, összetörve ül az autóban.

Elolvasom a cikket