Kiderült, mikor jelenik meg újra a nyilvánosság előtt Katalin hercegné

Katalin hercegné mögött nehéz időszak van, komoly egészségügyi kihívásokkal nézett szembe, miután rákot diagnosztizáltak nála. A hercegné a megelőző kemoterápiás kezelése idejére ideiglenesen visszavonult a nyilvános szereplésektől, de a hírek szerint egészsége javul, és fokozatosan tervezi visszatérését a királyi feladataihoz – írja a Life.hu.

Ezek közül az egyik fontos megjelenése a Remembrance Sunday nevű eseményen lesz, amely során a brit katonaáldozatokra emlékeznek. Ha a hercegné egészsége engedi, akkor ott lesz a királyi család többi tagjával november 10-én a londoni Cenotaph-nál, hogy lerója tiszteletét és megmutassa, még nehézségek közepette is elkötelezett.

Ezen kívül a hírek szerint Katalin hercegné szervezi majd a Together At Christmas elnevezésű karácsonyi koncertet, amit a Westminster Apátságban tartanak, és amit a brit televízió közvetít. Ez a karácsonyi időszak egyik legjobban várt eseménye az Egyesült Királyságban.

Ugyan hivatalos időpontot nem tűztek ki Katalin visszatérésére, a források szerint a hercegné otthonról már dolgozik, és rendszeresebben tart találkozókat is. A 42 éves Katalin a diagnózisa óta két hivatalos nyilvános szereplésen vett részt, júniusban a Trooping the Colour elnevezésű rendezvényen, júliusban pedig a wimbledoni férfi trófea átadásán. A Trooping előtt írt üzenetében elárulta, hogy jól halad a kezelése, de „még nincs túl a nehezén”, és „vannak jó és rossz napjai”.

Elolvasom a cikket