Sejtelmes nyilatkozatot tett az ukrán hírszerzés vezetője

„A legjobb ukrán szakemberek által jelenleg fejlesztett pilóta nélküli rendszerek már képesek akár 1800 kilométeres távolságból is eltalálni orosz katonai célpontokat” – jelentette be az ukrán védelmi hírszerzés vezérkari főnöke, Kirilo Budanov Facebook-bejegyzésében a katonai hírszerzés napja alkalmából, tudatta a Mandiner.

„Azok a katonai repülőterek, amelyek állandó fenyegetést jelentenek a békés ukrán városokra, megremegnek majd a légitámadásoktól. Az orosz infrastruktúra egésze veszteségeket szenved majd. Oroszország a provokálatlan háború és egy szuverén állam földje elleni támadás rossz útját választotta” – írta Budanov, akinek a bejegyzésére az Unian híva fel a figyelmet.

Budanov arról is írt, hogy az ukrán katonai hírszerzés sikeres akcióinak köszönhetően Ukrajna idén bebizonyította a világnak, hogy a Fekete-tenger nem Oroszországé.

„Kényszerítettük az ellenséget, hogy biztonságos távolságba helyezze a flottáját, hogy elhagyja a tengeri határokat, amelyeket sokáig a sajátjuknak tekintettek. Ez azonban illúzió” – hangsúlyozta Budanov.

Elolvasom a cikket