Visszatértek a Liu fivérek

Liu Shaolin Sándor, olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, Világkupa-győztes rövidpályás gyorskorcsolyázó és Liu Shaoang, kétszeres olimpiai-, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó 2023 óta szerepel kínai színekben – írja a Mandiner.

„Remek érzés, hogy megszereztük a diplománkat, nagyon élveztem a Debreceni Egyetem képzését, a tanárainknak pedig külön köszönet ezért a mérföldkőért.

Jó lehetőségnek tűnt anno Debrecen, korábban sokat jártunk ide versenyekre és tréningezni, már akkor is jól éreztük magunkat. Éltünk a lehetőséggel, nagyon jó döntésnek bizonyult utólag. Az életben folyamatosan tanulni kell, szerencsére erre volt lehetőségünk a cívisvárosban. A tanároknak külön köszönet, nagyon rugalmasak voltak velünk” – tekintett vissza a diákévekre Liu Shaolin Sándor, aki arról is szót ejtett, hogy folytatják még a tanulmányaikat a hajdúsági egyetemen.

„A jövőben még néhány évet tanulni fogok a Debreceni Egyetemen, ennek nagyon örülök és remélem, a jövőben fogjuk tudni alkalmazni a sport utáni években is” – tette hozzá az idősebbik fivér, míg öccse, Shaoang viccesen hozzáfűzte:

Edző biztosan nem leszek, de sok más érdekel ezen kívül, az sem zárnám ki, hogy a sportban fogok dolgozni!” – fogalmazott a kiváló versenyző.

Elolvasom a cikket