Stratégiai együttműködés az NKE és az SZTFH között

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Dr. Nagy László, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnöke és Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hétfőn. Az együttműködés középpontjában a tudományos kutatómunka előmozdítása áll – írta az SZTFH közleményében.

Az SZTFH stabil és kiszámíthatóműködési és szabályozási környezetet teremt olyan kiemelt ágazatok számára, mint a szerencsejáték-szervezés, a dohányügy, a kiberbiztonság, valamint a bányászat és a földtani tevékenységek, illetve a fenntartható fejlődést támogató jelentéstételi kötelezettség. Az együttműködés elsősorban a kiberbűnözés elleni hatékony fellépést elősegítő képzésekre, kutatásokra, és az ezekhez kapcsolódó rendezvények szervezésére, valamint gyakornoki programok biztosítására, továbbá az ESG-tanácsadók képzésében való együttműködésre terjed ki.

A megállapodás keretében a felek szemléletformáló kampányokkal támogatják a kibertér biztonságos használatát célzó gyakorlati tudást elősegítő kezdeményezéseket, különös figyelmet fordítva az egyéni felhasználók, valamint a kis- és középvállalkozások tudatosítására. Az egyetem továbbá lehetőséget biztosít az SZTFH számára, hogy annak szakmai tevékenységét, szervezetét megismertesse az NKE hallgatóival. Az SZTFH pedig gyakorlati helyet és szakmai gyakornoki programot biztosít a hallgatóknak.

Mindkét fél közös szándéka a kutatás-fejlesztési tevékenység ösztönzése is. Az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézete (KTI) és az SZTFH a szakterületéhez igazodóan – de különösen az ESG területén – együttműködik a KTI vonatkozó továbbképzési programkínálatának kidolgozásában.

Elolvasom a cikket