A cukorbetegeknek ezt az egyszerű élelmiszert kell beépíteniük az étrendjükbe

De ha egyes élelmiszerek növelik a glükózszintet, akkor mások – csökkentik. Az ilyen ételek csak előnyösek egy ilyen betegségben. Zhanna Tikhanycheva táplálkozástudományi szakértő szerint a cukorbetegek számára a leghasznosabb termék a fehérrépa. Ez a gyökérzöldség sok vitamint, fitonutrienseket és antioxidánsokat tartalmaz – írja az edimdoma.ru.

A fehérrépa sok rostot is tartalmaz. Ez az élelmi rost normalizálja a vércukorszintet és jótékony hatással van az emésztésre – tette hozzá a szakértő a Passion.ru-nak adott beszélgetésben.

A fehérrépa isten ajándéka azoknak, akik fogyni próbálnak. A gyökérzöldség nagyon kevés kalóriát tartalmaz, miközben sokáig megőrzi a jóllakottság érzését.

Szintén a fehérrépa rendszeres fogyasztásával javul a vérnyomás, az erek erősebbé válnak, erősíti a szervezet immunvédelmét – mondta a szakértő.

Korábban Elena Syurakshina orvos-endokrinológus elmondta, hogy a fehérrépa nem megengedett két év alatti gyermekek számára, szintén óvatosan kell fogyasztani ezt a gyökérzöldséget azoknak, akiknek problémái vannak a gyomor- és bélrendszerrel, a májjal és a vesével, magas gyomorsavtartalommal, alacsony vérnyomással és a cukorbetegség bonyolult formáival.

Elolvasom a cikket