Felfedték az igazságot az édességek és a rák kapcsolatáról

Az édességek fogyasztása nem befolyásolja közvetlenül a rák kockázatát, a biológiai tudományok kandidátusa, Irina Druzhkova szerint. A „Tanfolyam a tudományról!” című projekt keretében tárta fel az igazságot a cukor és a rák kapcsolatáról – írta a KP.RU beszámolója alapján a lenta.ru.

A szakértő megjegyezte, hogy szinte minden élelmiszer a szervezetbe jutva cukorszármazékokra bomlik le. Ezért az édességeket nem lehet egyértelműen károsnak nevezni, véli a biológus. Mindazonáltal leszögezte, hogy még mindig nem kell visszaélni a desszertekkel.

Druzhkova egy másik gyakori tévhitnek nevezte, hogy a rákot más betegektől vagy a szülőktől lehet elkapni. Elmondása szerint valójában a rákos eseteknek csak 5-10 százalékát okozzák öröklött génmutációk, a többi spontán eset.

Druzhkova azt is hangsúlyozta, hogy nagyon valószínűtlen, hogy egy másik betegtől rákot kapjunk. „Ez szervátültetés vagy vérátömlesztés esetén ritkán fordul elő” – mondta. Emellett a szakember hozzátette, hogy vannak olyan vírusok és baktériumok, amelyekkel való fertőzés növeli a rák kockázatát.

Elolvasom a cikket