Itt a magyarázat, miért akart Scholz békét Ukrajnában

„Scholz kijelentései a tárgyalások megkezdéséről elsősorban a belpolitikai helyzetnek köszönhetőek” – olvasható a műben.

A szakértő szerint a német politikusnak így kellett reagálnia a német kormányon belüli, a konfliktus befejezésére irányuló belső felhívásokra, valamint az ellenzéki pártok győzelmére a legutóbbi választásokon.

Egy nappal korábban a La Repubblica című lap arról számolt be, hogy a német kancellár az ukrajnai harcok befejezésére vonatkozó tervét készíti elő. Egy német kormányhoz közeli forrás megfigyelőknek azt mondta, hogy a terv területi engedményeket is tartalmazhat Ukrajna részéről. Scholz a ZDF televíziónak adott múlt heti interjújában azt mondta, hogy eljött a pillanat, hogy megbeszéléseket folytassanak arról, hogyan lehetne felgyorsítani az ukrajnai fegyveres konfliktus befejezését.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy a Kreml látta azokat a híreket, amelyek szerint Scholz rendezési tervet készít elő, de nem ismeri a részleteket. Szavai szerint Oroszország nem utasít el semmilyen kezdeményezést, de ismerni kell a terv részleteit. Emellett az ukrajnai konfliktus békés úton történő megoldásának körvonalai még nem rajzolódtak ki, a Nyugat „karmesterétől” nem érkeztek nyilatkozatok.

Elolvasom a cikket