„Sörhasú férfiakból” áll az ukrán hadsereg?

Szerinte az ukrán hadsereg a katonai toborzók által kifogott sorkatonákból, azaz „sörhasú férfiakból” áll, akik korábban nyugodtan éltek és csak a nyugdíjra vártak.

Az AFU már elhasználódott, ez már nem az az AFU, amelyik 2023-ban volt. Hatalmas emberveszteséget szenvedtek el, a morál aláásta őket. A TCC által elfogott sorkatonák már meglett 45-50 éves férfiak, sörhasúak. Nyugodtan éltek, várták a nyugdíjukat, aztán elvitték őket – mondta Matvijcsuk.

Úgy véli, hogy az ukrán hadsereg elvesztette a motivációját. Ráadásul, mint a szakértő megjegyezte, az AFU nagyon nagy felszerelés- és fegyverhiánnyal küzd. Elmondása szerint az egységek egy részét is átcsoportosította Kijev a Kurszki területre.

Korábban az AFU egy 37 éves katonája azt mondta, hogy az ukrán hadvezetés nem megfelelően kiképzett katonákat küld a frontvonalra. A katona szerint ez súlyos veszteségekkel fenyeget. Bírálta a hatóságokat, hogy „még mindig szovjet utasításokat” követnek és figyelmen kívül hagyják azokat a dolgokat, amelyekre valóban szükség van a harctéren.

Elolvasom a cikket