Terrortámadás címén indítottak büntetőeljárást

MH/ MTI
2024. szeptember 10. kedd. 12:20

Pilóta nélküli repülőszerkezetek egy lakóház 10. és 11. emeletén tüzet okoztak, egy másikban pedig a nyolcadik emeleten károkat. Két sebesült állapota súlyos. Az első jelentések egy kilencéves gyermek haláláról is beszámoltak, de ezt az értesülést később cáfolták.

Vorobjov szerint összesen 14 drónt lőttek le éjszaka a moszkvai régióban, Podolszk, Ramenszkoje, Ljuberci, Domogyedovo és Kolomna környékén. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester bejelentette, hogy az egyik pilóta nélküli repülőgép roncsai a Zsukovszkij nemzetközi repülőtér közelében zuhantak le, amelyet átmenetileg lezártak a forgalom elől.

A többi moszkvai repülőtéren és Kazanyban is több órára felfüggesztették a repülőgépek indítását és fogadását. Lelőtt drónok repeszei által okozott károkról számolt be Mihail Suvalov, a Moszkva megyei Kasira város polgármestere is.

A lehulló darabok egy óvoda és egy lakóház épületét rongálták meg. Tula megyében egy üzemanyagot tároló létesítményre hullottak egy távirányítású repülőszerkezet törmelékei.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a légvédelem az éjszaka folyamán 144 ukrán drónt lőtt le vagy fogott el kilenc orosz régió felett: 72-t a Brjanszk, huszat Moszkva, 14-et Kurszk, 13-at Tula, nyolcat a Belgorodi terület felett, hetet Kaluga, ötöt Voronyezs, négyet Lipeck, egyet pedig Orjol megye légterében.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a történtek után terrortámadás címén indított büntetőeljárást.

Elolvasom a cikket