A Sikolyban figyelt fel Sean Baker az Anora címszereplőjére

Sokszor csak hosszú szenvedés után sikerül eldönteni, ki kapja meg egy adott film különleges képességeket igénylő főszerepét, Sean Baker rendező számára azonba könnyű volt a választás. Amikor feleségével, Samantha Quannal – aki filmjeinek társproducere – megnézte a legutóbbi Sikoly-filmet, még az előadás alatt azt súgta a fülébe, hogy egy perccel távozásuk után máris hívni fogja Mikey Madison ügynökét.

A fiatal színésznő a Sikoly-film egyik mellékszereplője volt, és Baker annyira meggyőzőnek találta alakítását, hogy azonnal tudta, megvan új,Anora című opuszának címszereplője – írja közleményében a UIP Duna Film.

A rendező-forgatókönyvíró mindezt a minap lezajlott torontói fesztiválon mesélte el a Varietynek, hozzátéve, hogy Madisonre már Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywood című filmjében is felfigyelt, de a végső lökést a Sikolyadta.

Baker azt is hozzátette, hogy Madisonnek köszönheti, hogy teljesen összeállt a fejében az Anoratörténete, mivel a sorsdöntő moziélményt követően a filmet már kimondottan a színésznőre írta.

Az Anora hősnője egy brooklyni sztriptíztáncos, aki szerelembe esik – vagy legalábbis úgy tűnik számára – egy orosz oligarchia fiával (Mark Eydelshteyn). Hirtelen összeházasodnak, ám a feldühödött szülők mindent megtesznek, hogy a frigyet érvénytelenítsék.

AzAnoraArany Pálmát nyert a Cannes-i Filmfesztiválon, és 97 százalékon áll a RottenTomatoes kritikai portálon.

Elolvasom a cikket