Először hallható koncerten Gryllus Dániel és Lackfi János Itt járt a földön című dalsorozata szeptember 18-án a Máraikultban

Gryllus Dániel és Lackfi János még 2020 tavaszán együtt írtak egy dicsőítő éneket, amelynek rendkívül kedvező volt a fogadtatása az online térben. A siker hatására tovább alkottak, és munkájuk eredményeként egy teljes dalciklus állt össze a bibliai gondolatokra épülő művekből, amelyeket szeptember 18-án, 19 órakor élőben is meghallgathat a közönség.

Az anyag tavaly karácsony előtt jelent meg egy exkluzív kiadvány formájában. A verses-képes-dalos album a Gryllus Kiadó és a Szépművészeti Múzeum közös gondozásában született Itt járt a Földön címmel. Az albumban a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában található festmények és metszetek illusztrálják a dalokat.

A dalsorozat szeptember 18-án a Márai Kör Akusztik-sorozat részeként a Máraikultban hangzik fel. Az előadás során Gryllus Dániel zeneszerző, előadóművész, Ferenczi György, szájharmonika-művész, énekes és Becze Gábor zenész nyújt betekintést a művekbe.

További információ itt.

Elolvasom a cikket