Ezek az agydaganat legkorábbi jelei

Az orvos szerint először is a daganat növekedését az agyban a gyakori vagy súlyosbodó fejfájás jelzi. Megjegyezte, hogy ezeknek jellegzetes vonásaik vannak: nem olyan érzés, mint a migrénes rohamok és a tenziós fejfájás, sokáig nem múlnak el, és általában az éjszaka közepén vagy reggel kezdődnek.

A terapeuta megjegyezte, hogy a homályos látás, a kettős látás vagy a perifériás látás elvesztése szintén jelzés értékű.

„Ha nehezen tud koncentrálni, vagy szokatlan vakfoltokat észlel, érdemes kivizsgáltatni” – vélekedett az orvos. Hozzátette, hogy az egyensúly- vagy járásproblémák általában akkor jelentkeznek, ha a daganat az agy motoros tevékenységért felelős részein növekszik.

Emellett Tan figyelmeztetett, hogy néha az agyban lévő tömegek atipikusan jelentkeznek. Például előfordulhat, hogy valaki tartósan indokolatlan hányingert, hányást vagy tartós influenzaszerű tüneteket tapasztal. A háziorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy azonnal orvoshoz kell fordulni, ha valaki hirtelen eszméletét veszti vagy görcsrohamot kap.

Tan hangsúlyozta, hogy az általa említett tünetek nem feltétlenül utalnak agydaganatra. Ennek ellenére, ha ezek jelentkeznek, jobb, ha éberek vagyunk és kivizsgálásra megyünk.

Elolvasom a cikket