Ferenc pápa megérkezett Szingapúrba

MH/MTI
2024. szeptember 11. szerda. 12:50

Ferenc pápa szerdán 12 napos, négy országot érintő délkelet-ázsiai és óceániai körútjának utolsó állomására, Szingapúrba érkezett, ahol a tervek szerint találkozik a városállam politikai vezetőivel és jezsuita papjaival, valamint szentmisét mutat be a katolikus hívőknek.

Az egyházfő helyi idő szerda délután érkezett a délkelet-ázsiai városállamba Kelet-Timor fővárosából, Diliből, ahol a túlnyomórészt katolikus vallású lakosság csaknem fele, mintegy 600 ezer hívő előtt tartott szentbeszédet. Ferenc pápát a szingapúri repülőtéren Edwin Tong kulturális miniszter és egy csoport helyi gyerek fogadta, kezükben virággal.

A Vatikán tájékoztatása szerint a szerdai nap hátralévő részében az egyházfő csupán egy zártkörű találkozón vesz részt a városállam jezsuita papjainak közösségével. Ferenc pápa a tervek szerint csütörtökön megbeszélést folytat Tharman Shanmugaratnam elnökkel, Lawrence Wong miniszterelnökkel és Li Hszien Lung egykori kormányfővel, valamint szentmisét tart a Nemzeti Stadionban, amelyen a Vatikán várakozásai szerint mintegy 55 ezer katolikus hívő vesz részt.

Ferenc pápa előtt utoljára 1986-ban járt katolikus egyházfő a hatmillió lakosú Szingapúrban, ahol a Vatikán adatai szerint mintegy 210 ezer katolikus él. II. János Pál akkor csupán egy rövid, mindössze ötórás látogatást tett az országban.

A pápa indonéziai, pápua új-guineai, kelet-timori és szingapúri látogatását követően, pénteken utazik vissza Rómába.

Elolvasom a cikket