Hogy került Orbán Viktor a Trump-Harris vitába?

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje, volt elnök és Kamala Harris, a demokraták elnökjelöltje, jelenlegi alelnök csapott össze az elnökjelölti vitában az Amerikai Egyesült Államokban. A vita egyik részében hatalmas elismerés érte hazánkat és a magyar miniszterelnököt. Donald Trump Orbán Viktort idézte.

„Orbán Viktor az egyik legnagyobb tiszteletnek örvend, erős embernek nevezik” – mondta Trump, aki szerint Orbán kemény és okos ember.

A republikánus politikus így fogalmazott: „Magyarország miniszterelnöke, elmondta, miért robbant fel az egész világ. Három évvel ezelőtt még nem így volt. Miért robbant fel? Ő azt mondta, azért, mert szükség van Trumpra. Arra, hogy ő legyen az elnök. Tőle féltek. Kína is félt, és nem szeretem a félelem szót használni, de csak őt idézem, Kína félt tőle, Észak-Korea félt tőle. Mellesleg nézzék meg, mi történik Észak-Koreában. Azt mondta, Oroszország félt tőle.”

Orbán Viktort idézve Trump elmondta, hogy nem volt probléma a világban, amikor ő volt az elnök, Joe Biden jelenlegi elnököt pedig a republikánus elnökjelölt gyenge, szánalmas embernek nevezte.

Elolvasom a cikket