Koncz Zsófia: Minden harmadik településen biztosított a bölcsődei ellátás

MH/MTI
2024. szeptember 11. szerda. 12:59
Frissítve: 2024. szeptember 11. 13:09

Az ország minden harmadik településén biztosított a bölcsődei ellátás – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a mátészalkai Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi, Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde új bölcsődei intézményegységének ünnepélyes átadásán szerdán.

Koncz Zsófia kiemelte, ma három és félszer annyi településen működik bölcsőde, mint 2010-ben; jelenleg is több ezer bölcsődei férőhely létrehozása van folyamatban. Felhívta a figyelmet arra, hogy ismét igényelhető támogatás a bölcsődei térítési díjhoz.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára leszögezte, minden egyes forint, amit egyházi intézményekbe fektet az állam, többszörösen megtérül. Ennek a megtérülésnek a kedvezményezettjei a magyar családok – fűzte hozzá.

Az új bölcsődében három csoportszoba működik, és 42 gyermeket tudnak ellátni. A beruházás összesen 603 millió forintos európai uniós és kormányzati támogatásból valósult meg.

Elolvasom a cikket