Hét bemutatóval várja a közönséget a Nemzeti Színház az új évadban

MH/ MTI
2024. szeptember 12. csütörtök. 19:33
Frissítve: 2024. szeptember 12. 19:38

Hét bemutatóval, köztük Molnár Ferenc Liliom című drámájával, az Olasz szalmakalap című francia bohózattal, egy angol drámával, Radnóti Miklóst idéző koncertszínházzal, egy kísérleti előadással, valamint két ősbemutatóval várja a közönséget a Nemzeti Színház új évada.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója az új évadot ismertető csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a Nemzeti Színház nem budapesti és nem is egy városi teátrum, hanem az egész nemzet színháza, emiatt pedig az intézmény missziója az egész ország és a külhoni területek szolgálata.

Ezt szemléltetve a vezérigazgató elmondta, hogy az előző évadban a teátrumnak csaknem hetven tájelőadása volt, és az intézmény nagyjából ugyanennyi előadást fogadott be ebben az időszakban.

Az új évadban Magyarországon többek között Békéscsabán, Egerben, Mohácson, Veszprémben és Győrben, külföldön pedig Aradon, Isztambulban és Plovdivban is lesznek előadásai a Nemzeti Színháznak – sorolta a vezérigazgató.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy másutt is sajátjuknak érzik a színházunkat a nézők” – hangsúlyozta Vidnyánszky Attila, aki megjegyezte azt is, hogy a Nemzeti Színház van legaktívabban jelen a nemzetközi színtéren a hazai teátrumok közül.

Elolvasom a cikket