Hogyan lehet tartósan megszabadulni a hasi zsírtól 50 év felett?

Azonban a megfelelő változtatásokkal a napi programjában megszabadulhat a hasi zsírpárnáktól – írja a Sports.kz.

Táplálkozási szakértők az alábbi tippeket osztották meg, amelyek segítenek elérni a fogyási célokat:

Adjon az étrendjéhez rostokat

Ha fogyni szeretne, a rostok lesznek a legjobb barátai. Ahogy elmagyarázzák: „A rostok segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezze a jóllakottságot, mert lassítják az emésztést. Emellett segít fenntartani az egészséges gyomor-bélrendszert és szabályozni a vércukorszintet. Töltse meg étrendjét rostban gazdag élelmiszerekkel, például gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonafélékkel, termékekkel.”

Válassza a DASH vagy a mediterrán étrend elvei szerinti étkezést

Azt javasolják, hogy a mediterrán vagy a DASH-diétával összhangban lévő ételeket vegyük fel az étlapunkra. Ezek az étkezési rendszerek a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, diófélék és egészséges zsírok fogyasztását hangsúlyozzák, hogy segítsenek a testsúly ellenőrzésében és az általános egészségi állapot javításában.

Növelje a fehérjebevitelt

Az életkor előrehaladtával megnő a fehérjeszükséglet, ami fontos az izomtömeg és az anyagcsere fenntartásához.

„A fehérje segít az izmok helyreállításában és támogathatja a fogyást. Tegye étrendjébe a lazacot, a csirkét, a tojást, a hüvelyeseket és más fehérjetartalmú ételeket” – tanácsolja a szakértő.

Csináljon erőnléti edzést

30 éves kor után az izomtömeg fokozatosan csökkenni kezd, de az erőnléti edzés megállíthatja ezt a folyamatot. Az edzéssel nemcsak az izomtömeget tarthatja meg, hanem az anyagcserét is működésben tartja.

Szabályozza a szénhidrátbevitelt

Ahogy öregszünk, a szervezet kevésbé érzékeny az inzulinra, amely a felesleges szénhidrátok felhalmozódásához vezet. Szakértő azt tanácsolja, hogy fogyasszunk egészséges szénhidrátokat, például gyümölcsöket, zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonákat, de mértékkel.

Próbálja ki az időszakos böjtöt

Az időszakos böjtölés hatékony módszer lehet az 50 utáni fogyásra. Szakértő azt javasolja, hogy 12-14 órával kezdjünk az étkezések között, ami segíthet a fogyásban, és korlátozhatja az esti kalóriadús nassolnivalók fogyasztását.

Ne feledkezzen meg a vízről

A megfelelő folyadékbevitel fontos az anyagcsere, az emésztés és az étvágyszabályozás szempontjából. Ahogy öregszünk, a szervezet elveszíti a szomjúságérzetét, ezért figyelni kell a vízbevitelre. Naponta legalább a testsúlyunk felét igyuk meg.

Elolvasom a cikket