Közelít Vettel visszatérése?

Az Audi hivatalosan csak 2026-ban érkezik a Forma–1-be, de a Sauber csapatának felvásárlása miatt teljes mértékben a német gyártó dönt a versenyzők kérdésében. Az istálló egyik pilótája Nico Hülkenberg lesz, akinek a társát még nem jelentették be, de az egykori Ferrari-főnök, a projekt élére kerülő Mattia Binotto nyitott lenne arra, hogy Sebastian Vettel náluk folytassa. A négyszeres világbajnok a 2022-es szezon végén vonult vissza az F1-től, a visszatérése hatalmas szenzáció lenne.

„Vettel? Imádom őt, korábban dolgoztam vele már. Ismerve őt, az ember először emberként csodálja a nagyságát, csak utána versenyzőként” – mondta Binotto, aki Mick Schumacherről is szót ejtett.

„Jelenleg még nem döntöttem. Pár hétbe beletelik majd. Körül akarok nézni és meghozni a helyes döntést – nem csak rövid távra. Mick Schumacher? Ő is rajta van a listánkon, ahogy más versenyzők is. Nem sietünk, szeptember vége előtt meghozzuk a döntést” – idézte az f1vilag.hu az olasz szakembert.

Sebastian Vettel pályafutását a BMW-Saubernél kezdte. A 2006-os török nagydíj szabadedzésén, a BMW Sauber tesztpilótájaként debütált a Forma–1-ben. Élete első versenyhétvégéjén az amerikai nagydíjon a versenyt a hetedik helyről kezdhette meg, és rögtön felállított egy F1-es rekordot első versenyén. Mivel nyolcadikként ért célba 19 évesen és 349 naposan, ő lett a száguldó cirkusz legfiatalabb pontszerzője.

Elolvasom a cikket