Lavrov komoly vádakkal illette a Nyugatot

Az a döntés, hogy feloldják az Ukrajna Fegyveres Erői (AFU) számára a Nyugat által szállított nagy hatótávolságú rakéták Oroszország elleni használatára vonatkozó korlátozásokat, már régen megszületett, most próbálják szépen formalizálni. Ezt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter jelentette ki – írja a RIA Novosztyi.

„Nincs kétségünk afelől, hogy megszületett a döntés a nagy hatótávolságú fegyverek orosz terület elleni támadásra való felhasználásának korlátozásának feloldásáról. Most megpróbálják szebbé, elegánsabbá tenni a nyilvánosság előtt” – mondta a diplomata.

Korábban Anthony Blinken amerikai külügyminiszter kijevi látogatása során tárgyalt az ukrán hatóságokkal a nagy hatótávolságú rakéták orosz terület elleni támadásának lehetőségéről. Blinken megígérte, hogy a megbeszélések eredményeiről beszámol Joe Biden amerikai vezetőnek.
Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő is elismerte, hogy az orosz terület ATACMS rakétákkal való támadásáról már megszületett a döntés, és a tömegtájékoztatási eszközök ezt próbálják hivatalossá tenni.

Elolvasom a cikket