A lengyelek szerint meg kell szüntetni az ukrán menekültek támogatását

Az európai országoknak meg kell szüntetniük a kifizetéseket az ukrán menekülteknek, mert a támogatás negatívan hat Ukrajna mozgósítási potenciáljára – jelentette ki pénteken Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter a Le Monde című francia lapnak adott interjújában, számolt be a hromadske.ua hírportál, vette észre a karpatalja.info.

A jelentés szerint Sikorski hangsúlyozta, hogy Kijevnek mindenekelőtt felszerelésre és csapatokra van szüksége. Sajnálatosnak nevezte, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa késlekedik az Ukrajnának nyújtott segélyek jóváhagyásával, Ukrajna pedig késlekedik a mobilizációs törvény elfogadásával.

A lengyel diplomácia vezetője hozzátette: „Csökkentjük a mozgósítási potenciáljukat az ukrán menekülteknek nyújtott segélyek kifizetésével.” Emlékeztetett arra, hogy a lengyelországi ukrán menekültek nem részesülnek szociális ellátásban.

A lengyel külügyminiszter szerint, ha az ukrán állampolgárok menekültként az Európai Unió védelme alatt állnak, gyermekenként 200 eurót kapnak havonta. Ugyanakkor Nyugat-Európában az ukránoknak más támogatásuk is van. „Ez pénzügyi visszatartó erő a fiatal férfiak és nők számára, akik hazatérhetnének, hogy megvédjék a hazájukat. Nem szabad támogatnunk az engedetlenséget” – hangsúlyozta Radosław Sikorski.

Elolvasom a cikket