A tudósok bebizonyították a kávéfogyasztás váratlan hatását

Az új tanulmányban a szakértők négy italt hasonlítottak össze, amelyeket több mint 16 ezer európai fogyasztott. Ezek a kávé, a tea, az alkohol és a cukorral édesített italok. A kávé volt az egyetlen olyan ital, amely szignifikáns kapcsolatban állt az arcbőr lassabb öregedésével.

A tudósok szerint a kávé antioxidáns tulajdonságai az oxidatív stressz és a gyulladás ellen küzdhetnek. A pörkölt kávéban található polifenolok rugalmasabbá és hidratáltabbá teszik a bőrt, lassítják a ráncok és az öregedés egyéb jeleinek megjelenését.

A pörkölt kávé fajtája is különbséget jelent. A polifenolok ugyanis érzékenyek a hőre – mondja Tyler Long, a New Jersey-i Skin and Laser Centre bőrgyógyásza. A világosabb pörkölés egészségesebb lehet a bőr számára, mert több polifenolt őriz meg.

Ahhoz, hogy a kávé összes öregedésgátló előnyét élvezhesse, csak igyon meg két-három, 250 ml-es csészényit. Nem ajánlott tejszínt és cukrot adni az italhoz.

Elolvasom a cikket