Egy orvos a fejfájás elleni tabletták halálos veszélyeire figyelmeztetett

A világon az emberek tíz százaléka küzd migrénnel, néhányan közülük orvosi recept nélkül is rengeteg gyógyszert szednek – mondta a Lenta.ru-ra hivatkozva a Sport.kz-nek Vlagyimir Parfenov professzor, a Szecsenov Egyetem Idegbetegségek és Idegsebészeti Tanszékének vezetője.

A neurológus kommentárjában a fejfájás elleni tabletták túlzott és ellenőrizetlen szedésének halálos veszélyére figyelmeztetett.
Parfenov felszólította a súlyos fejfájásrohamokkal küzdő embereket, hogy migrén kialakulásakor forduljanak orvoshoz, és ne írjanak fel maguknak fájdalomcsillapítót. Kifejtette, hogy a fájdalomcsillapítókkal való visszaélés vesekárosodást, májkárosodást, vérzést okozhat a tápcsatornában, ami viszont halálhoz vezethet.

„Ezenkívül a nagy mennyiségű fájdalomcsillapító szedése a gyógyszer okozta fejfájás nevű állapothoz vezethet. Egyrészt az ember bevesz egy fájdalomcsillapítót, és a fájdalom csillapodik, de ez ahhoz vezet, hogy a fájdalom egyre gyakoribbá válik, és egy ördögi kör alakul ki. A tabletták szedése nélkül a fájdalom csak rosszabbodik” – magyarázta az orvos.

Elolvasom a cikket