Nagy-Britannia felszólítja a NATO-t Putyin nyilatkozata után

„Putyin elnök figyelmeztette a NATO-országokat, hogy ne engedjék meg Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel lőjön Oroszországra, mivel ez közvetlen agressziónak minősülne. A NATO-országoknak törekedniük kell az ukrán konfliktus deeszkalálására és az Oroszországgal való ,ellenséges kapcsolatok megszüntetésére” – írta.

Az orosz államfő előző nap azt mondta, hogy a szövetség országai nem csupán arról tárgyalnak, hogy Kijev esetleg nyugati nagy hatótávolságú rakétákat vethet be, hanem arról döntenek, hogy közvetlenül is belekeveredjenek-e az ukrán konfliktusba. Hozzátette, hogy a NATO-államok közvetlen bevonása az ellenségeskedésekbe megváltoztatja azok lényegét, és Oroszország kénytelen lesz az így jelentkező fenyegetések alapján döntéseket hozni.

Ezt megelőzően a Guardian brit vezetésen belüli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy már megszületett a döntés arról, hogy Kijev engedélyezi a Storm Shadow rakéták kilövését mélyen orosz területen lévő célpontokra, de ezt hivatalosan nem a következő napokban jelentik be.

Elolvasom a cikket