Rohamosan terjed a koronavírus új variánsa

Új koronavírus-variáns terjed, amely az eddigieknél is súlyosabb terhelést jelent a szervezetre. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint az elmúlt hónapban az ország közel felében „nagyon magas” Covid–19-aktivitást mértek – számol be róla az USA Today, számol be azmandiner.hu.

A koronavírus terjedését a CDC főként szennyvízadatok segítségével követi nyomon, melyek néhány hetes késéssel tükrözik a fertőzésszámokat. A CDC legfrissebb adatai, amelyek augusztus 25. és 31. között gyűjtöttek, és szeptember 5-én publikáltak, azt mutatják, hogy 23 államban magas szintet ért el a koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízben.

A CDC jelentése szerint az új koronavírus-variáns, a KP.3.1.1.1 vált dominánssá az országban. Korábbi szakértői figyelmeztetések rámutattak, hogy a KP.3.1.1.1 nagyobb kihívást jelent az immunrendszer számára, mint a korábbi variánsok.

A Newsweek értesülése szerint ez az új variáns a korábban domináns KP.3 vonal egyik alfaja, amely május végén kezdett terjedni az Egyesült Államokban.

Elolvasom a cikket