Volodin bejelentette, hogy a NATO belépett az Oroszországgal folytatott háborúba

„Az ukrán fegyveres erők álcája alatt a NATO valójában harcol. Korábban tanácsadók és kiképzők voltak, most pedig zsoldosok és egész egységek NATO-fegyvereket használnak. Ők határozzák meg, hogy országunk mely városait támadják meg, koordinálják a katonai akciókat és adnak parancsokat” – írta.

A felszólaló véleménye szerint azzal, hogy az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia és Franciaország nagy hatótávolságú fegyverekkel mélyen Oroszországba irányuló csapásokról beszél, az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia és Franciaország megpróbálja felhatalmazni magát agressziós cselekmények végrehajtására.

„Ez nem más, mint kísérlet a katonai akciókban való közvetlen részvételük álcázására és elrejtésére” – jegyezte meg Volodin.

Az orosz vezető előző nap azt mondta, hogy a szövetség országai most nem csupán arról tárgyalnak, hogy Kijev nyugati nagy hatótávolságú rakétákat használhat, sőt, arról döntenek, hogy közvetlenül is bekapcsolódjanak-e az ukrajnai konfliktusba. Hozzátette, hogy a NATO-államok közvetlen bevonása az ellenségeskedésekbe megváltoztatja azok lényegét, és Oroszország kénytelen lesz az így keletkezett fenyegetések alapján döntéseket hozni.

Ezt megelőzően a Guardian brit vezetésen belüli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy már megszületett a döntés arról, hogy Kijev engedélyezi a Storm Shadow rakéták kilövését mélyen orosz területen lévő célpontokra, de ezt hivatalosan nem a következő napokban jelentik be.

Elolvasom a cikket