A migráció okozta diplomáciai válság már a nyakunkon van

Néhány nappal a müncheni Oktoberfest előtt élesedni látszik a konfliktus Ausztria és Németország között, amelyet a migrációs válság és az iszlamista támadások megszaporodása okoz. München városa, mint szervező, a müncheni rendőrséggel együtt fokozta a biztonsági intézkedéseket, tekintettel arra, hogy a közelmúltban több terrortámadás is történt Németországban. Erről beszélt egy interjúban Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

Objektum doboz

A közel-keleti konfliktus egyértelműen fokozza a potenciális veszélyt, és azt vettük észre, hogy egyre nagyobb a feszültség Németország utcáin is. Jelenleg nincsenek arra utaló jelek, hogy az Oktoberfestet közvetlen veszély fenyegetné. De nem utolsósorban a solingeni késes támadás és a müncheni merényletek azt mutatják, hogy a támadók elvileg bárhol lecsaphatnak hazánkban – mondta a belügyminiszter.

Herrmann szerint a közelmúltban lefolytatott tartományi választási eredmények, a közvélemény-kutatások, valamint a szövetségi államokban és a településeken kialakult helyzet egy dolgot mutat: gyors intézkedésekre van szükség a Németországba irányuló tömeges illegális bevándorlás korlátozására.

Kiemelte, hogy ennek szerves része a határellenőrzés, megjegyezte ugyanakkor, hogy fontos megvizsgálni azt is, ami ezekből következik, nevezetesen a migránsok következetes visszautasítása a határoknál a szomszédos, biztonságos országokba.

Elolvasom a cikket