A nyelvrákot kiváltó tényezők

A forró ételek és a tea fogyasztása hozzájárulhat a nyelvrák kialakulásához – mondta a NEWS.ru-nak adott interjújában az Orosz Orvostudományi Akadémia Klinikai Onkológiai Intézetének vezető kutatója, az orvostudományok kandidátusa, Evgeny Cheremushkin. Emellett elmondta, hogy a nyelv rosszindulatú daganatainak kialakulásában a fő tényezők a dohányzás, a gyakori égési sérülések és az ezt a szervet ért traumák – írta meg a Pravda.

„A nyelvrák fő okai a dohányzás, a forró ételek és a tea fogyasztása. Tehát az a mítosz, hogy az égési sérülések rákot okozhatnak, egyáltalán nem mítosz. A nyelv gyakran sérül, mivel az emberek megharapják, megégetik, a műfogsor dörzsölte, és a diagnózis meglehetősen nehéz, mivel a nyelv nyálkahártyája folyamatosan változik”, – magyarázta Evgeny Cheremushkin.

Az orvos hangsúlyozta, hogy a nyelven gyakran jelennek meg vírusos elváltozások papillómák formájában, amelyek úgy néznek ki, mint a daganatok. Szerinte az ilyen elváltozások hozzájárulnak a diszbakteriózishoz és a gyomor-bélrendszer más betegségeihez. Emellett, ahogy az onkológus megjegyezte, a nyelvrák nehezen kezelhető, ezért az első jeleknél azonnal orvoshoz kell fordulni.

A szakember szerint a nyelvrák külső jelei lehetnek fekélyek vagy kialakult dudorok, amelyeket az ember önállóan is észrevehet, amikor a tükörbe néz. A többi tünet szakorvosi tanácsadást igényel – állapította meg az orvos.

Elolvasom a cikket