A tartós fogyás legegészségesebb módja

„A nyers zöldségek rendszeres fogyasztása fontos szerepet játszik a tartós fogyásban, illetve megelőzi a szívbetegségek kockázatát is” – hívta fel a figyelmet Yani Xu, a Qilu Hospital of Shandong University orvoskutatója. Emellett azt is elárulta, hogy a vegetáriánus és vegán étrend szoros összefüggésben van az immunrendszer, az emésztés, valamint a szív- és érrendszer megfelelő működésével.

A növényi alapú étrend a megoldás

Xu szerint az elhízás és a vele járó szövődmények amellett, hogy fokozzák a betegségek kockázatát, az életminőséget is rontják. A növényi alapú étrend azonban megoldást jelent azok számára, akik sikeresen szeretnének fogyókúrázni, és hosszútávon meg akarják őrizni az elért eredményt.

Rendkívül hatásos

Az orvoskutató és munkatársai huszonnégy tanulmányt találtak azzal kapcsolatban, amelyek a növényi alapú étrend és a fogyás közötti összefüggéseket vizsgálták. Ezekből egyértelműen kiderült, hogy a növényi alapú étrendek pozitív hatásai idővel egyre erősebbek. A legtöbbet a szigorú vegán étrendet követők fogytak, de azok sem sokkal maradtak le, akik tejterméket és tojást is fogyasztottak a diéta során.

Elolvasom a cikket