Házi praktika a büdösbogarak ellen

Beköszöntött a hűvösebb, immár valóban őszies időjárás, a poloskák pedig téli rejtekhelyet keresve elözönlik a lakásokat, házakat. Rossz hír, hogy a legkisebb résen is bejutnak és gyakran csapatostul veszik birtokba az emberek életterét.

Hogy miként védekezhetünk a büdösbograk ellen, arról ebben a cikkben olvashat bővebben – most pedig egy olcsó házi szer receptjét mutatjuk, amely hatásos a poloskák elleni harcban.

Hogyan bánjunk el a poloskával?

Aki valaha találkozott poloskával, az tudja, hogy egyvalamit nem szabad: lecsapni vagy összenyomni, mert a bűzmirigyük külső inger hatására aktiválódik, és nagyon kellemetlen szagú váladékot lövell ki magából. A legjobb megoldás, ha a közelünkbe sem engedjük – erre, a tapasztalatok szerint, egy Bálint gazda által validált házi keverék a legalkalmasabb, amellyel csak befújjuk a nyílászárókat és az erkélyt vagy teraszt, és máris kevésbé lesz kívánatos a környezet a poloskáknak!

Így készül a poloskariasztó házi mix:

  1. Egy félliteres, szórófejes flakont töltsünk meg félig langyos vízzel.
  2. Tegyünk bele a vízbe egy kávéskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet.
  3. Alaposan rázzuk össze, és amint feloldódott a szódabikarbóna, már használhatjuk is!
  4. Fontos, hogy a mixünkkel alaposan spricceljük körbe az összes nyílászáró környékét, és a legbiztosabb eredmény érdekében az erkélyre is fújjunk belőle bőven! A tartós hatás érdekében két-három naponta ismételjük meg az akciót!

Elolvasom a cikket