Így érdemes használni a telefont utazásnál

Sokan alig várják, hogy a nyaralás során teljesen kikapcsoljanak, lényegében teljesen elzárva magukat az internetes közösségtől és a munkától, sokan mégis szívesebben maradnak fenn a közösségi hálón – ha másért nem, hát legalább azért, hogy élményeket és kalandokat osszunk meg a megfelelő platformokon, amelyhez elengedhetetlen a mobilinternet.

Az okostelefonok állandó használata azonban még manapság is drága lehet egy külföldi úton. De elmondjuk, hogy a telefonhasználat külföldön hogyan lehet gazdaságos. Például egy olyan aprósággal, mint az adatkártya utazáshoz.

Természetesen ma sem mindenhova mehetünk el roaminggal, még Európában sem, pláne a Brexit után, ami azért megnehezítette az utazások ma már könnyebbnek mondható elemeit. Ilyen úticél esetében pedig, attól függően, hogy hová utazunk, mennyi ideig maradunk és mennyi adatkeretre van szükségünk, a Euronews cikke alapján az e-SIM lehet a legolcsóbb megoldás.

Hogy mi az az e-SIM?

Az e-SIM (beágyazott SIM) egy virtuális SIM-kártya, amelyet egy alkalmazáson keresztül vagy egy QR-kód beolvasásával tölthetünk le a telefonra. Manapság már számos e-SIM-szolgáltató közül választhatunk, a legnépszerűbbek közé pedig olyanok tartoznak, mint az Airalo, a Holafly és a Buoygues. Számos hagyományos telefonhálózat, például az EE, az Orange és a Vodafone is árul e-SIM-et.

Mielőtt bárki amiatt aggódna, hogy a készüléke már elavult ehhez, könnyíti a helyzetet, hogy a 2018 után piacra dobott okostelefon-felhozatal többsége általánosságban rendelkezik e-SIM-kompatibilitással.

Így a 2018-ban és azóta piacra dobott Apple iPhone-ok – például az iPhone X, XR és 11-től kezdve; a 2018-ban és azóta piacra dobott Google Pixel telefonok – például a Google Pixel 2 a Google Fi szolgáltatással; és a 2020-ban vagy azt követően piacra dobott Samsung Galaxy telefonok. Sőt az e-SIM-ek a jogosult táblagépeken és okosórákon is használhatók, ezt a lehetőséget minden esetben leellenőrizhetjük a gyártó honlapján.

Mik az e-SIM előnyei és hátrányai utazás közben?

A jó hír az, hogy utazás alatt az e-SIM használatának számos előnye van. Többek között könnyű megvásárolni és telepíteni, emellett nem befolyásolja a hagyományos telefonszám megtartását. A beállítások között bármikor válthatunk a szokásos SIM-kártya és az e-SIM között, így szabályozva az adatkeret felhasználását.

Elolvasom a cikket