Moszkva brutális választ ígér

MH/MTI
2024. szeptember 14. szombat. 22:20

„Az orosz elnök mindent elmondott ebben a témában. A döntés [a kijevi csapás engedélyezéséről] megvan, minden korlátozás nélküli engedélyt kiadtak kijevi ügyfeleinek. Ezért brutális módon fogunk válaszolni. Van itt egy komoly kockázati elem, mert az ellenfelek Washingtonban, Londonban és más helyeken nyilvánvalóan alábecsülik a veszélyességi fokát annak a játéknak, amelyet továbbra is játszanak” – mondta Rjabkov.

Mint a miniszterhelyettes korábban a BRICS médiacsúcson a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, Oroszország tudja, hogy a Nyugat már meghozta a mélyen orosz területre irányuló csapásokról szóló döntéseket, és az erre vonatkozó jelzéseket továbbította Kijevnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban kijelentette, hogy Ukrajna nem képes a Nyugat segítsége nélkül mélyen orosz területre csapást mérni, mivel ehhez műholdas és hírszerzési adatokra van szüksége.

Az orosz elnök azt is megjegyezte, hogy a NATO-országok nem egyszerűen arról tárgyalnak, hogy Kijev esetleg nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket használjon, hanem lényegében arról döntenek, hogy közvetlenül is bekapcsolódjanak-e az ukrajnai konfliktusba. Jelezte, hogy Moszkva az Orosz Föderáció számára felmerülő veszélyek alapján hoz majd döntéseket.

Moszkva szeptember 13-17. között ad otthont a BRICS médiacsúcstalálkozónak. Az eseményen a csoport tagállamainak és a BRICS-hez csatlakozni kívánó országok vezető médiumainak vezetői vesznek részt.

Elolvasom a cikket